0
  • No products in the cart.
Total:0,00 kr
 

Collections

Att framkalla & visualisera känslor

I min konst vill jag trigga betraktarens fantasi, men jag vill också ge betraktaren en känsla av en djupare mening. Jag vill ta med betraktaren på en resa – en inre resa som talar om skönheten i vår värld och hos mänskligheten.

 

För mig finns det specifika ord (känslor) som har en djup betydelse och de är alltid närvarande i mitt sinne och i mina konstsmycken. De känslor jag pratar om och vill visualisera är: balans, harmoni, glädje, vördnad, tacksamhet och frid. Tillsammans ger dessa sex känslor oss tro och därmed sanning, skönhet och kärlek. Dessa tio känslor är – för mig – de grundläggande positiva känslorna som kommer att ge oss ett liv av sann mening, ödmjukhet och respekt för varandra och de är också grunden för var och en av mina kollektioner. Just nu arbetar jag med kollektionen ”Reverence – Vördnad” och fler kommer att följa, så håll utkik efter uppdateringar.

 

Att framkalla och visualisera känslor är lättare sagt än gjort eftersom vi alla är olika och har olika triggers för samma känslor. Jag har kommit fram till att ett endast ett smycke inte är tillräckligt för att leda betraktaren i riktning mot min avsikt. För att framkalla de känslor som jag avser, behöver jag också trigga sinnena med en kort text eller någon form av prosatext för att ytterligare betona känslorna.

 

När jag jobbar ska jag först och främst se till att min konst är estetisk (enligt mig), att den har en symbolisk betydelse som jag ser det och att smycket har potential att påverka betraktaren och/eller kunden/användaren känslomässigt. Det andra är att avgöra i vilken utsträckning konstverket består av horisontella, vertikala, diagonala, raka och/eller böjda linjer. Är det mestadels horisontellt, vertikalt, diagonalt, rakt eller böjt eller är det en blandning av två eller flera former? Den tredje – och kanske den viktigaste, är att jämföra mina egna intuitiva känslor med forskning som visar på den känslomässiga inverkan av olika geometriska mönster.

 

Efter att ha sammanställt alla de olika orden som beskriver deras symboliska betydelse kommer jag att använda detta tillsammans med mina egna intuitiva känslor för att hjälpa mig med grunden till texten, eller prosatexten, som jag kommer att använda när jag beskriver min konst.

Kollektion Reverence - halsband
Kollektion Reverence halsband
Kollektion Reverence

Kollektion - Reverence

Kollektion Reverence ring
Kollektion Reverence
Kollektion Reverence örhängen
Kollektion Reverence halsband

– Pia J. Stengard

Guld, Silver & Mässing

När jag tillverkar mina konstsmycken arbetar jag med Silver (925) som grund för att därefter tillverka och införliva olika accenter i smyckena i antingen Guld – 18 k eller mässing.

 

Önskar du något speciellt eller att jag tillverkar ett liknande konstsmycke som jag redan har gjort med guld alternativt mässing som accent – hör av dig så ordnar vi det.

en_GB